Yazı İçeriği

Web sitenizi tekrardan tasarlarken, internet sitesi ara yüz tasarımının ehemmiyetini merak edebilirsiniz. Potansiyel müşterilerinizi ve işiniz üzerinde nasıl etki edeceği önemlidir. 

1. İlk gözlem:

Müşterileriniz internet sitenizi ziyaret ettiğinde, işletmenizle alakalı ilk gözlemi internet sitenizden alır. Saniyeler içerisinde işinizi ve markanızı yargılamaya başlayabilirler. Bu ilk birkaç saniyede, müşterileriniz üstünde olumlu bir etki yaratmak gerekmektedir. 

Web siteniz zevksiz ya da modası işlemiş görünüyorsa, müşterileriniz üstünde şirketiniz olumsuz etkenler bırakacaktır. Web sitenizi çekici bulmadıkları takdirde internet sitenizden çıkış yapacaklardır. Potansiyel müşterileri kaçırırsınız zira internet sitenizden rakip firmalarda arayışlarını sürdürürler.

Web tasarımı önemlidir. Çünkü müşterilerinizin sizi ve markanızı nasıl algıladığını ilgilendirir. Onlarla alakalı yaptığınız gözlemler, sitenizde kalmasına ve şirketiniz ile alakalı bilgi edinmesine ya da sitenizden ayrılıp bir rakibe yönelmesine sebebiyle olabilir. İyi bir web tasarımı, mümkün potansiyel müşterileri internet sitenizde bulundurmanıza yardımcı olur.

2. Arama Motoru Optimizasyonu (SEO)

Birçok web tasarımı, internet sitenizde içerik yayınlama şeklinize etken gösterir; bu da arama motoru örümceklerinin internet sitenizi tarama ve dizine eklenmesini önemli kılar.

Bu göz ardı edilemeyecek kadar mühim bir unsurdur. Site içi SEO asli alt yapınız olmazsa, başlangıçtan itibaren bulunabilirlik amacıyla yokuş yukarıya bir savaşa girmiş olursunuz.

İçeriğin internet sitenizde nasıl yayınlandığının yanı sıra, belirli tasarımları,  SEO'yu direkt olarak etkileyebilir. 

3. Web siteniz Online Müşteri Temsilcinizdir

İnsanlar internet sitenize bakarak onlara nasıl hizmet vereceğinize, sağlayacağınıza karar verebilir. Tasarımınız, müşteri kitlenize nasıl baktığınız konusu ile alakalı düşünce verir. Web sitenizin tasarımına güzel bir çaba göstermezseniz, kitleniz onlara yardımcı olmaya ya da çaba göstermeyeceğiniz tahmininde bulunabilir ve anlayabilir. 

Web siteniz çevrimiçi müşteri hizmetleri temsilcisi gibidir. Web sitesi aydınlık, çağdaş ve davetkârsa, müşteri kitleniz sitenizde daha iyi hissedecektir. Web sitenizi ziyaret eden yeni kullananlara açık ve misafirperver bulunduğunuz gözlemini vermiş olursunuz.

Öte yandan, modası geçmiş, demode ve çekici olmayan bir site, işletmenizi soğuk, uzak ve samimiyetsiz görünmesini sağlar. İnsanlar, iyi bir “ilk gözlem” bırakacak kadar değer vermeyen bir işletmeyi tercih etmek istemezler.

Web sitesini, işinizin dijital yüzü olarak düşünün. Birisi fiziksel konumunuza girdiyse, dostça bir yüzün onları selamlaması ve hoş geldiniz demesi iyi hissetmesine etken olmaz mı? Güncellenmiş ve çağdaş bir internet tasarımı, yeni ziyaretçilerinizi karşılayan içten bir yüze eşdeğerdir.

4. Ziyaretçilere Güven verin

İnsanlar kötü geliştirilmiş internet sitelerine bakmamakta. Kötü bir dizaynla karşılaşınca ya da verileri eski, eksik, sitelere önem vermezler. Güncellenmiş bir internet siteniz olmadığı amacıyla sitenizi keyifsiz ya da şüpheli olarak görebilirler.

Bir imalat şirketine toplu sipariş vermek isteyen bir bireyi düşünün. Muazzam miktarda para harcanıyor, yani üretim internet sitesi dizaynınız itimat vermiyorsa, siparişlerini diğer bir rakip markalardan verecektir. 

Öte yandan, profesyonel bir site kitlenize itimat verir. İşletmenize daha çok denetim ihtiyacı duymadan kendilerini rahat hissedecekler.

Sitenizde kalmaları amacıyla kitlenize itimat vermeniz mühimdir. Ziyaretçiler sitenizde daha uzun vakit kaldıklarında, işletmeniz amacıyla bu, mümkün satışları yakalamak amacıyla daha çok fırsat yaratır.

5. Rekabetçi Olun! Unutmayın Rakiplerinizde Çalışıyor!

Web tasarımının öneminin büyük olmasının bir sebebi de daha gereksiniminiz varsa, işte büyük bir adet daha: Rakipleriniz esasen internet sitesi kullanıyor. Onlarla rekabet durumunda kalmak istiyorsanız, sizin de web tasarımına gereksiniminiz var.

Hakiyle internet sitenizin rekabette öne çıkmasını istiyorsunuz. Eski, modası işlemiş ve düşük kaliteli bir internet siteniz varsa, rakibiniz sizi geride bırakacaktır. İyi geliştirilmiş internet siteleri, eski internet sitenizden daha iyi performans gösterecektir.

Kötü bir internet sitesi ile mümkün satışları kaybedeceğiniz manasına geleceğini unutmayın. Sayfaları daha çekici bulunduğu amacıyla rakipleriniz sitelerine daha çok potansiyel müşteri çekecekler.

Web sitenizin, işletmenizi rakiplerinizden ayrı tutmanız amacıyla bir fırsattır. Diğer işletmelerle rekabet eder iken genelde aynı hizmetlere ve benzer fiyatlara sahip olursunuz. Unutmayın işletmenizi diğerlerinden ayıracak bir şeye gereksiniminiz var. İyi geliştirilmiş bir internet sitesi, işletmenizin benzersiz özelliklerini sergilemesi amacıyla bir fırsattır. Müşterilerinize, rekabette gerekliliğini gösterebilirsiniz.

6. Tutarlı alt sayfalar oluşturun

İşletmeniz amacıyla yeni potansiyel müşteriler yakalamaya çalışırken, markanızı meydana getirmek ve markalaşmak istiyorsunuz. Kitlenizin markanızı tanımasını istersiniz, böylelikle dönüş yapmaya hazır olduklarında sizi seçerler.

Web sitenizdeki her sayfada aynı makale tiplerine, stillere ve düzenlere sahip olmanız gerekir. Her sayfada değişik bir unsur varsa, bu, sitenizin profesyonel görünmesinden uzak kalacaktır.

Web siteniz tutarlı değilse, kullanıcılar sizin sitenizden daha profesyonel görünen bir siteye yönelebilme olasılığı çok yüksektir. Tutarlılık oluşturarak, mümkün satışları sayfanızda daha uzun tutar ve onları işletmenizle tanıştırırsınız. Sitenizi bu anahtar unsur amacıyla tekrardan tasarladığınızda daha çok potansiyel müşteri ve dönüşüm elde edersiniz.