Yazı İçeriği

Değişime ayak uydurmak en kaçınılmaz olanı. Peki ne kadar basit, hepimizin bildiği gibi gündem, teknoloji, piyasa ve rekabet süratli bir şekilde ilerliyor ve eviriliyor. Bu değişime veya gelişime uyum sağlamak ise en kaçınılmaz olanı evet, ama en basit olanı mı? Kesinlikle öyle olmadığını söyleyebiliriz. 

Dijital dönüşüm çok ayaklıdır ve bu yüzden uyum içerisinde yürüyen bir strateji süreci gerektirir. Markanızı, hedef kitlenizi, oluşturduğunuz imajı, algıyı ve işletmenizin yarınını sizin yerinize düşünmek amacıyla tam vakitli olarak var olan eksper şahıslar ve profesyonel dijital medya ajansları çok işinize yarayacaktır. Peki bir reklam ajansı ile çalışmaya başladığınızda neler olur? 

Performansınız Sürekli Ölçülür 

Örneğin; bir televizyon reklamı verdiğinizde, elinize yalnızca neticeleri geçer. Hedef kitlenizin tahmini hareketleri üzerinden kampanya yürütürsünüz. Dijitalde ise işler biraz farklı. Dijital analizlerinizin neticesinde reklamınızı kaç bireyin gördüğünü ve bunun neticesinde sitenizi kaç bireyin ziyaret ettiğini, sitede ne kadar kaldıklarını, hangi ürüne ya da içeriğe yöneldiklerini ne aradıklarını ve hem de ne bulamadıklarını çok net bir şekilde görebilirsiniz. Çeşitli filtrelemeler ve analizlerle, markanızın performansını ölçebilirsiniz. Böylece tahminde bulunmak mecburiyetinde kalmaz, işinizi de şansa bırakmazsınız. 

Hedefli Pazarlamanın Gücünü Görürsünüz 

Verilere göre, Google’da dakikada 4 milyon arama yapılıyor. Bu durumda, ürünü piyasaya sunmak amacı ile aklımıza daha uygun bir kanalın gelebilmesi aslında zor.  SEM ve SEO yardımıyla bir ürün ya da hizmeti, arayan bireylerin karşısına direkt çıkartılabiliyor. Bu sayede çok para harcamadan, bir dijital medya ajansı ile çalışarak amaçlı ve ölçülebilir pazarlama yapılabiliyor. Bunun neticesi olarak; dijital pazarlamanın en mühim ayaklarından olan SEO ve SEM, alanı oldukça rağbet görmeye başladı. Kime Sesleneceğinizi ve Ne Söyleyeceğinizi Bilirsiniz 

Önemli olan, içeriğinizin milyonlarca şahsa gösterilmesi olmamalıdır. Bir müşteri olarak da sizi temsil edecek, markanıza değer ve yarar katacak, sizinle aktif ve sadakat merkezli bir bağ kuracak kullananlara ulaşmak işin özüdür. Bunu sağlayabilmek amacıyla da doğru alanlarda, doğru zamanda, doğru hedef kitleye reklam vermek çok mühimdir. 

Geri dönüş alamayacağınız, tanıtımınızı yaptıramayacağınız, özetle derdinizi anlatamayacağınız kitlelere para harcamaktansa; alışkanlıklarını, parasal durumlarını, sosyal ve kültürel özelliklerini hem de psikolojilerini bile raporlayabildiğiniz kitlelere reklam vermek, sizin amacıyla müşteri artırma ve marka bilinirliği adına çok manası olabilir.  

Analiz Yapılmış Doğru Verilerle İlerlersiniz 

Sosyal medya, yalnızca paylaşım oluşturulan hesaplardan ibaret değildir. Kampanyanız ya da reklamlarınızın neticesinde elde ettiğiniz geliri ve ulaştığınız kitlenin büyüklüğünü ölçümlerken en mühim noktayı kaçırmamalısınız: verilerin işlenmesi ve değerlendirilmesi. 

Sadece veri bir işe yaramayacağından verinin nasıl işlendiği, kim doğrultusunda işlendiği de gerektiğince önemli. Çalıştığınız şirketin ölçümleme, raporlama ve analiz konusundaki eksperliği, yani veriyi nitelikli duruma getirmesindeki ustalığı da bu hususta çok mühimdir.  Sosyal medyada her şey süratli geliştiği ve tekrar çok süratli yön değiştirdiği amacıyla bir ölçümleme yapmanın en mühim ihtiyacı da süratli ve doğru veri akışıdır. Diğer bir mühim etken ise muhakkak doğru değerlendirme. İnsanların markanız, reklamlarınız ya da kampanyalarınız ile ilgili neler düşündüklerini bilmek ve onları analiz etmek size yön gösterir, açık kapıları görmenizi sağlar ve rehberlik eder.